In ons assortiment vind u de FitsEasy! Virtual Reality Bril. Veel gelijksoortige artikelen zult u op het internet kunnen vinden. Wat vaak uitblijft bij de informatieverstrekking van de verschillende VR-brillen is verdere toelichting welke content ingezet kan worden.

Wanneer u op internet zoekt naar een Virtual Reality Bril zal het aanbod groot zijn. Zo is te bemerken dat de markt voor hardware op dit moment redelijk ontwikkeld is. Zowel analoge als digitale VR-brillen zijn op dit moment te koop. De analoge versies zult u kunnen kopen vanaf 30 tot 60 euro, waar de digitale zo tien tot twintig keer duurder zijn (vanaf 500 tot 1000 euro). Bij digitale VR-brillen kunt u denken aan de Oculus Riftdie een eigen computer draagt waar content uit voort komt. De analoge brillen dienen te worden gebruikt in combinatie met een smartphone.

Wilt u de Google Cardboard applicatie gebruiken? Scan dan een van deze codes:

VR-Box-2-QR-Code-opt-2VR-Box-2-QR-Code

Een analoge Virtual Reality bril (of VR-bril) een plastic kastje wat met een elastische band op het hoofd kan worden geplaatst. Het kastje heeft aan de voorkant een lade waar een smartphone in kan worden geplaatst. De lenzen zijn verstelbaar door de schuifjes bovenop de bril. Belangrijk is om de oog-lens-afstand en pupil-afstand precies te bepalen. Dit bepaalt hoe goed (of slecht) de gekozen content tot de gebruiker zal komen. Smartphones, geschikt voor het gebruik van VR, dienen twee eigenschappen te hebben. Interne gyroscoop-technologie en 3d ondersteuning. Telefoons uitgegeven rond 2012 en 2013 bezitten deze technologie. Vraagt u zich af of uw model geschikt is?

Naar overzicht

In principe zijn er binnen de video’s twee typen te onderscheiden; de 360 graden video’s en de niet 360 graden video’s. Wat wil zeggen, de video’s die meedraaien met de telefoons (vaak opname’s) en degene die dat niet doen (vaak speelfilms). Wat zij wel gemeen (moeten) hebben, indien ze door een analoge VR-bril dienen te worden afgespeeld, is dat zij van split-screen formaat zijn. Dit is nodig om een video te bekijken als een geheel terwijl iemand door twee gescheiden lenzen kijkt. Een extra eigenschap dat nodig is om een echte virtuele realiteit te creëren is 3d. Maar dit is niet essentieel voor het gebruik van een analoge VR-bril.

Wanneer u op zoek gaat naar geschikte video’s, zult u waarschijnlijk de Engelse term ‘SBS’ tegenkomen (wat voor side-by-side staat). Dit is de split-screen eigenschap waar u eerder over las. Een voorbeeld van video’s in combinatie met deze term kunt u hier vinden.